Verse kalkoen

  • Verwarm uw oven 15 minuten voor  op 175 graden.
  • Haal uw kalkoen uit de verpakking.
  • Kruid uw kalkoen van buiten met de bijgeleverde kruiden.
  • Leg het spek op de buik van de kalkoen.
  • Plaats uw kalkoen (op de rug) op een ovenschaal/bord en plaats hem in uw oven.
  • Sluit uw kalkoen rondom met aluminium folie
  • bij 2,75 kg kalkoen  3,5 uur op 125 graden
  • bij 3,75 kg kalkoen  4,5 uur op 125 graden

Na de bereidingstijd op 125 graden, het aluminium folie verwijderen en uw kalkoen nog 15 a 20 minuten op 175 graden laten bruinen.

Indien u een kerntemperatuurmeter heeft moet  kern van de kalkoen in het dikste gedeelte van de filet(borst),  minimaal 73 graden Celsius zijn.

Gevulde kalkoen

  • Verwarm uw oven 15 minuten voor op 175 graden
  • Haal uw kalkoen uit de verpakking, maar laat het aluminiumfolie om de kalkoen zitten.
  • Uw kalkoen is reeds gekruid.
  • Plaats uw kalkoen (op de rug) op een ovenschaal/bord en plaats hem in uw oven.
  • De gevulde kalkoen 5 uur garen op 125 graden (De XXL kalkoen 7 uur op 125 graden)

Na de bereidingstijd op 125 graden, het aluminiumfolie verwijderen en uw kalkoen nog 15 a 20 minuten op 175 graden laten bruinen.

Mocht u een kerntemperatuurmeter hebben, dan moet aan het einde van de bereiding de kern van de kalkoen minimaal 73 graden zijn.

Gevulde kip en Gevulde Parelhoen

  • Verwarm uw oven 15 minuten voor op 175 graden
  • Haal uw kip/parelhoen uit de verpakking.
  • Uwkip/parelhoen is reeds gekruid.
  • Plaats uwkip/parelhoen (op de rug) op een ovenschaal/bord en plaats hem in uw oven.
  • daarna 2 uur garen op 150 graden

Mocht u een kerntemperatuurmeter hebben, dan moet aan het einde van de bereiding de kern van de kip/kalkoen minimaal 73 graden zijn.